Menu weselne

Menu weselne

Kulinarna podróż, w którą Cię zabierzemy, to efekt wieloletniego doświadczenia naszych kucharzy i profesjonalnie przygotowanej kuchni. Najwyższa jakość potraw i esencja smaku, które poznasz w Korczewie, nie pozwolą Ci zapomnieć o tym miejscu.

Wspaniałe przyjęcie weselne lub komunijne zyskają zupełnie inny wymiar dzięki odpowiednio skomponowanemu menu, które sam możesz modyfikować. Przygotowujemy w profesjonalny sposób imprezy nawet do 300 osób.

Świeże składniki najwyższej jakości stale pozwalają nam rozwijać miłość do sztuki gotowania. Kuchnia pełna pasji to kuchnia tworzona z myślą o Tobie. Zaufaj nam i daj się zabrać w podróż po niezapomnianych smakach regionu. Połączenie tradycyjnych receptur, najlepszych polskich smaków i wyselekcjonowanych składników to nasz przepis na wyjątkową kuchnię. Smak szczęśliwych chwil pozwoli Ci wrócić do zielonej, malowniczej okolicy pałacu

Mieszanka smaków i aromatów wprost z nadbużańskich łąk. Świeże warzywa, soczyste owoce i aromatyczne zioła pozwalają nam komponować
niezapomniany smak każdej z chwil. Bogactwo naturalnych składników i regionalne specjały. To wszystko znajdziesz na naszych stołach podczas swojego niezapomnianego przyjęcia weselnego. Tutaj poznasz regionalne smaki, które odkryjesz na nowo…

Więcej zdjęć naszych rarytasów w GALERII.

 

ZUPY

Rosół królewski
Rosół z makaronem i jarzynami
Flaki po warszawsku
Kremowa zupa z pora z chrupiącymi grzankami
Porowo serowa z mięsem mielonym
Zupa pieczarkowa ze śmietaną
Krem z zielonego groszku z grzankami
Zupa a’la strogonow
Zimna zupa hiszpańska Gaspacho
Żur staropolski z jajkiem i białą kiełbasą
Barszcz czerwony z pasztecikami


DANIA GŁÓWNE

Pieczeń wieprzowa z sosem pieczarkowym
Pieczeń wołowa podawane na aksamitnym sosie z zielonego pieprzu
Wołowina z karmelizowaną cebulą i marchwią z rozmaryną
Gulasz hiszpański z oliwkami w czerwonym winie
Faszerowane roladki ze schabu
Zrazy wołowe w sosie chrzanowym
Zrazy z karków w delikatnym sosie z musztardą
Karkówka marynowana i pieczona w sosie barbecue
Polędwiczki wieprzowe w sosie ziołowym
Faszerowana pierś z kurczaka w chrupiącej panierce
Filet z kurczaka nadziewany brzoskwinią w płatkach
Kaczka pieczona z jabłkiem i żurawiną
Szaszłyki drobiowy z dodatkami
Udka kurczaka zapiekane w pomarańczowym sosie
Udka z kurczaka z piwem i bekonem
Filet z ryby w sosie własnym
Gulasz a’la Strogonow
Bigos staropolski
Kotlet schabowy
Kotlet mielony
Stek w sosie musztardowym
Żeberka w miodzie z czosnkiem i sosem sojowy

DODATKI DO DAŃ GORĄCYCH

Ziemniaki z koperkiem
Ziemniaki zapiekane w ziołach
Puree ziemniaczane
Smażone zimniaczane wałeczki
Kluski śląskie
Ryż
Kasza gryczana
Pierogi

 

 

PRZEKĄSKI ZIMNE

Zestaw mięs wędzonych i pieczonych
Roladki z szynki z chrzanem w galarecie
Schab ze śliwką w galarecie
Pasztet angielski
Rolada z indyka nadziewana morelą
Quiche Lorraine- tarta zapiekana z serem i boczkiem
Tatar wołowy
Filet rybny w naturalnym auszpiku
Pstrąg z limonką w tymiankowej galarecie
Ryba po grecku
Smażone filety rybne w sosie po kaszubsku
Marynowane filety śledziowe na dwa sposoby: z kwaśną śmietaną i jabłkiem
oraz w oleju z cebulą lub w pomidorach z rodzynkami
Sakiewki z łososia faszerowane kaparami
Rolada z kurczaka z farszem ziołowym
Jajka faszerowane w dwóch smakach
Półmisek serów (pleśniowe, wędzone, ziołowe)
Kąski z kurczaka w cieście, z sezamem, wiórkami kokosowymi z sosem czosnkowym
Filet rybny w ananasie
Rolada z łososia ze szpinakiem
Mini hamburgery w różowym sosie

 

SAŁATKI

Jarzynowa polska
Sałatka z wędzonym kurczakiem i winogronami
Grecka- z serem feta i oliwkami
Hawajska – z szynką i ananasem
Sałatka z tuńczykiem i papryką
Owocowa podana w koszyku z arbuza
Sałatka z selerem marynowanym
Sałatka gyros
Sałatka chińska
Sałatka fantazyjna
Sałatka czosnkowa
Sałatka szefa kuchni
Sałatka ziemniaczana
Sałatka z pomidorami i mozarellą
Sałatka wiejska